Din webbläsare stöds inte!

Uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

×

Cookies: Den här hemsidan använder sig av kakor. När du använder dig av hemsidan accepterar du detta per automatik. Detaljerad information kring användningen av kakor på hemsidan hittar du här. Stäng

Objekt i din nedladdningsmapp

Nedladdningsmappen är tom
objekt i nedladdningsmappen

!

Höjdpunkter från Belimo

Inverkan av inomhusluftens kvalitet på vår hälsa

Människor tillbringar ungefär 90 procent av sin tid inomhus och andas 12 000 liter luft varje dygn. Därför är det viktigt att förstå vilket enormt inflytande inomhusluftens kvalitet har på vårt välbefinnande. Belimo låter dig ta del av sina djupa insikter om inomhusfukt, flyktiga organiska föreningar (VOC) och centrala luftbehandlingssystem och ger värdefulla förslag när det gäller din hälsa.

Bra luftkvalitet för bättre prestationsförmåga

Den viktigaste beståndsdelen i luft, dvs. syre, krävs för att förbränna näringsämnen. Hjärnan är särskilt känslig för syrebrist. I rum utan ventilation ökar CO2-koncentrationen, prestationsförmågan sjunker snabbt och vi blir oförmögna att koncentrera oss, känner oss trötta, får ont i huvudet och andra problem. Men det är inte bara syre- samt CO2-halten i luften som indikerar ett bra inomhusklimat. Luftfuktigheten (som bör ligga på 40–60 %), lufttemperaturen, differenstemperaturen, luftjoner, luftkvaliteten och lufthastigheten är också viktiga för ett hälsosamt inomhusklimat.

Enorma energibesparingar vid Citizen Plaza Nashville tack vare energiventiler

Belimo Energy Valve™ är en elektronisk tryckoberoende reglerventil med programbaserade tjänster och molnanslutning, som mäter flöde och temperatur för att övervaka spolprestanda och energiförbrukning samtidigt som optimal delta T upprätthålls. Automatiska rapporter visar aktuella och historiska prestandadata och visar på ytterligare möjligheter till energibesparingar, förebyggande underhåll och felsökning. Det tillhandahåller ett centralt styrsystem med den information som behövs för att styra centrala anläggningar på det mest energieffektiva sätt som är möjligt.

Belimo firar tillverkningen av 100 miljoner ställdon

I början av 2020 nådde tillverkningsantalet för ställdon 100 miljoner, vilket innebär en milstolpe i Belimos historia. Idag används Belimos ställdon i HVAC-system i hundratusentals byggnader runt om i världen.

Den schweiziska världsmarknadsledaren för fältenheter för styrning och reglering av system för värme, ventilation och luftbehandling fortsätter sin expansionskurs genom att uppnå denna milstolpe och genom att uppfylla behovet av innovativa produkter som på ett hållbart sätt ökar komforten, energieffektiviteten och säkerheten i byggnader.

Ultraljudsflödesgivare med glykolmätning

Tillförlitlig flödesmätning är avgörande för att maximera värme-, ventilations- och luftbehandlingssystemets effektivitet och säkerställa användarnas komfort. Belimos nya flödesgivare använder ultraljudstransittidsteknologi för att ge exakta och reproducerbara flödesmätningar av vatten och vatten-/glykolblandningar utan drift i någon värme-, ventilations- och luftbehandlingapplikation.

  • Multipunkts våtkalibrerad för att säkerställa noggrannhet och reproducerbarhet.

  • Patenterad temperatur- och glykolkompensationslogik eliminerar manuell kalibrering.

  • ± 2 % avläsningsnoggrannhet och ± 0,5 % reproducerbarhet säkerställer exakt och precis flödesmätning.

Tillhandahåller säkerhet i McMenamins Elks Temple i Tacoma, Washington

Den historiska byggnaden Elks Temple uppfördes 1915 och är belägen på staden Tacomas välkända gata Broadway; den finns med i den amerikanska kulturarvslistan National Register of Historic Places. 2012 köptes Elks Temple av McMenamins efter att ha varit övergivet i mer än fyra decennier.Renoveringsarbetet påbörjades 2017 med målet att återställa och bevara teaterns tidiga 1900-talsarkitektur och karaktär. Man byggde även in en restaurang, barer, hotellrum, evenemangslokaler och ett bryggeri. För att skydda den historiska byggnadens inventarier och säkerställa människors säkerhet installerades brand- och brandgasspjällställdon från Belimo.

Teknologi som räddar liv

Brandskydd i fastigheter baseras på tre huvudpunkter: strukturellt, tekniskt och organisatoriskt brandskydd. Tekniskt brandskydd är viktigare än någonsin, framför allt i moderna fastigheter med ovanlig konstruktion, varierande användning eller ökande komplexitet och storlek. Belimo åtgärdar detta i ett tidigt skede, framför allt med hänsyn till tekniskt brandskydd. Så tidigt som 1978 –  tre år efter att företaget grundades – sålde Belimo ställdon som kunde monteras på brandspjäll. Sedan dess har Belimo blivit världsmarknadsledare inom motorisering av brand- och brandgasspjäll med gedigen expertis och erfarenhet.